亚博手机版

新亚博App 设计风向– 探知新亚博App 最新设计风向,为中国新设计力量,中国创意赋能...

Blog

大平层, 现代风格, 私人住宅

南筑设计 | 180㎡无锡温和质感的湖畔住宅

新亚博App 设计风向感谢来自 南筑设计 NONE ZONE DESIGN 的住宅空间项目案例分享:

 

项目坐落于江南特色的新都会-无锡,用自然的色系与现代材料的相融合将原本常规结构下的普通空间重塑为一个亦温情亦潮流的舒适居所。

The project is located in Wuxi, a newly-developed city with characteristics in the south of the Yangtze River. The integration of natural colors and modern materials reshapes the ordinary space under the originally conventional structure into a comfortable residence with warmth and fashion.

以体块穿插的设计手法,纯粹的材质细节和虚实错落的表现形式,勾勒一步一景的体验感受,打造湖畔都会的精致生活,让诗和远方近在咫尺。

With the design method of interwoven blocks, pure details of materials and mixed expression, outline the experience of ever-changing scenes step by step, to create an exquisite life of the lakeside city, so that the poem and dreams will be around the corner.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

转入即可见细心的布局,公区搭配大面落地景观窗,舒适格调不彰自显。延伸感、灯光、材质、形态过渡层面都经过精心拿捏,增添其细节之处的魅力。

The carefully-designed layout can be seen once entering. The public space is matched by large floor-to-ceiling windows, naturally highlighting the comfortable style. The sense of extension, lighting, materials and aspects of form transition have been carefully selected to add the charm of its details.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

厨房、客餐厅自由连接,环绕型动线确保各功能区之间的顺畅流转,全景落地玻璃窗吸纳光线让其成为设计元素的一份子。

The kitchen and the guest dining room are freely connected. The circulation ensures walking around freely among all the functional areas. The panoramic floor-to-ceiling glazed windows absorb light and make it part of the design element.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

厨房、吧台、餐厅自由的形式,让尺寸感、舒适度以及便利性进一步提升,烤漆板与金属贯穿始终,加由视觉和触觉上的多元碰撞、对比,映衬一种微妙的开放与互动。

The free form of kitchen, bar and dining room further enhances the sense of size, comfort and convenience. The lacquering board and metal run through the whole surface, and the multiple collision and contrast of vision and touch reflect a subtle openness and interaction.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

四季与空间交舞,变化出表情多样的生活剧场,即便身处都会,依然可感受自然生命力。

The four seasons and the space dance alternately, creating a life theater with diverse expressions. Even in the city, you can still feel the vitality of nature.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

设计师提取烤漆材质的黑白色反差,从材料、细部和营造方式上窥见轻巧风范。

The contrast between black and white baked enamels is extracted, to catch a glimpse of light-weighted style from materials, details and construction method.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

玄关是空间的起始笔触,以穿插手法设置多重收纳系统,简约与功能并存。开放式动线映射出纷呈的轮廓,引导着进一步的探寻。

The hallway is the starting point of the space, with multiple interwoven storage systems, both simple and functional. The open circulation reflects the various shapes, leading to further exploration.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

主卧套房内设起居室、衣帽间及主卫,各功能空间呈开放递进式布局,室内浅咖色皮革、纹理感强烈的壁布与黑色镜面碰撞,都市格调感油然而生。

The master bedroom suite is equipped with a living room, a cloakroom and a master bathroom, in which each functional space has an open progressive layout. The light coffee leather, wall covering fabric with strong texture and the black mirror in the interior offer a sharp contrast, so that the sense of urban style arises spontaneously.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

开放式衣帽间通透、轻盈,既有力贴合需求,又让不俗品味在细致的划分中悄然流露。

The transparent and light-weighted open cloakroom powerfully fits to the demand, and also shows a good taste quietly in the meticulous division.

衣帽间用金属、高级灰烤漆与皮革碰撞,层板之间以灯光渲染,传达出精妙气韵和雅致经典。

The cloakroom is finished with metal, senior gray baking varnish and leather, with a strong contrast. The laminates are rendered with light, conveying a delicate and elegantly classical charm.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

主卫墙面、地面由同款石材一体而成,置入圆润的镜面,可谓干练之中恰到好处的融合与均衡。主卫双台盆分列两侧令其更具趣味,镜面与柜体以及台盆形成交互,在实用中彰显方圆有度的设计美学。

The wall and flooring of master bathroom is constructed with the same stone, in which the rounded mirror is embedded, to show the right integration and balance in addition to the efficient style. The double basin of the main bathroom is arranged on both sides to make it more interesting. The mirror, cabinet and wash basin form an interactive relation, which is practical, but also can reveal the neutral design aesthetics.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

次卧将灰色调在空间中发挥到极致,立面上简洁线条呈序列对望,完成静谧、平和的情绪表达。

The gray tone is maximized in the secondary bedroom, and the simplified lines on the facade are orderly arranged face to face, to complement the quiet, gentle emotional expression.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

低饱和度的色彩,奠定了次卧细腻舒缓的基调,透亮、洁净又不乏活力流转。

The color of low saturation establishes an exquisite and comfortable style for the secondary bedroom, which is transparent and clean, no lack of vitality.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

多功能室延续了克制的设计手法,按照生活场景与动线逻辑进行重塑,划分了隐藏式独立收纳间,让空间保留了方正的格局,也避免了生活琐碎物件的困扰,,让居者在平静与自由的氛围得以休憩,同时又不失简练与温度。

The multi-functional room continues the restrained design method. It is reconstructed in accordance with the living scene and logic of circulation, dividing the hidden independent storage rooms, so that the space retains the square layout and avoids the trouble of trivial things in life. Hence residents can have a rest in the calm and free atmosphere, while never losing the simplicity and warmth.

 

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

∇ 平面图

住宅设计,家装设计,无锡住宅设计,无锡家装设计,无锡滨湖区绿城香樟园,无锡绿城香樟园,绿城香樟园,现代风格家装设计,现代风格住宅设计,南筑设计,南筑设计作品,项目投稿

 

项目信息

项目名称:温和质感的湖畔住宅 Lakeside House with a Gentle Quality
项目地址:江苏无锡滨湖区绿城香樟园
设计单位:南筑设计  NONE ZONE DESIGN
设计总监:苏阳
辅助设计师:姚育铭
完成时间:2020  年  5月  1   日
项目面积:180㎡

 

版权声明:本站所有文章除特别标注授权发布外,其他文字内容均为原创,享有著作权保护,未经许可不得以任何形式进行转载(包括且不限于:媒体、网站、公众号等)。本文链接 -> 南筑设计 | 180㎡无锡温和质感的湖畔住宅

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • 新亚博App 设计风向抖音号

    — — — — — — — — — — — — — —

    抖音号:新亚博App 设计风向

    短视频我们分享:
    潮流时尚 | 先锋艺术 | 建筑
    室内 | 大宅别墅 | 零售商业

     

  •  

    新亚博App 设计风向微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:design_trends

    探知新亚博App 最新设计风向,

    为中国新设计力量、中国创意赋能.

     

  • Popular Searches:loft公寓   方所   建筑改造   概念店铺设计   酒吧设计   水舍   科技公司办公室   杭州v+   如恩   广州源计划   日式   

     

    — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

     

    所在城市北京   上海   广州   深圳   台北   香港   杭州   纽约   巴黎   东京   伦敦   悉尼   巴黎

    项目类型餐厅设计   办公室设计   建筑改造   别墅设计   私宅设计   超小户型   民宿酒店   新零售   工业风格   商业空间  

                      联合办公

    特色分类特辑   LOFT·WORK   想法集   探店   色彩视觉研究室   

     

    项目投稿       找设计师

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top